Nieuws

Brochure Algemeen 1 2Brochure Algemeen 1 3Brochure Algemeen 1 4Brochure Algemeen 1 5Brochure Algemeen 1 6

Brochure Hendrien.pubapopalogo oranjelaag 

 APOPA doet mee met Gemeenteraadverkiezingen 2018

Na een succesvolle raadsperiode 2014-2018 spreekt het vanzelf dat de APOPA gaat meedoen aan de GR2018 verkiezing. Als lijsttrekker voor de APOPA is de heer Johan de Leeuw verkozen. De APOPA zal met een mooie lijst de verkiezingen in gaan met daarop klinkende namen van mensen met een brede en diverse achtergrond.

Het motto gaat luiden: “SAMEN ALMERE VERANDEREN”. Er zullen ook enkele onbekende en nieuwe mensen op de lijst terecht komen. Dit met het oog op de toekomst. De rest van de kieslijst zal eind september bekend gemaakt worden. Eind september van dit jaar zullen alle personen via de media aan u worden voorgesteld. Net als de vorige jaren zal de APOPA zich richten op het wel en wee van ouderen en het verbinden met jongeren. Uiteindelijk zijn jongeren de aankomende ouderen.

 

 

11-12 - A.O.W. gat is desastreus

Al tientallen jaren lang kijkt de vaderlandse politiek, op aangeven van Brussel, naar de vergrijzing op de arbeidsmarkt en de mogelijke inspanningen die deze tegen kunnen gaan. Vooral het effect op het afnemend arbeiders potentieel baarde zorgen. Veel scenario’s zijn in de loop der jaren de revue gepasseerd en hebben voor lange debatten in de kamer gezorgd. (JdL) (lees verder)

14-10 -De fractie op stoom

Zoals u weet hebben wij een nieuwe fractie bestaande uit Johan de Leeuw (raadslid), René Dekker (fractie-assistent) en Nico de Jonge (fractie-assistent).

Dit team werkt hard om het AP-OPA geluid te laten klinken in de gemeenteraad. In de afgelopen periode hebben zij een aantal moties ingediend of ondersteund. Politiek bedrijf je immers niet alleen maar met een zo breed mogelijk draagvlak, dus ook ook andere partijen. Onze fractie werkt dan ook nauw samen met diverse partijen. Dit is natuurlijk een goede zaak om de standpunten van AP-OPA goed op de agenda te krijgen. De fractie is dus goed op stoom.

Bezoekt u de fractie dus eens op donderdag en kijk zelf. De 'Politieke Markt' is immers openbaar.

11-9 - En dan, de Keek op de week want het was me het weekje wel.

Om intolerantie te bestrijden moet je intolerant zijn tegen intolerantie. Heeft u hem?

Schippers van de VVD hield een voordracht waar in zij liet weten dat onze cultuur beter is dan de culturen in andere sommige landen. Nou dat is toch ook wat. Daar komen de geitenwollen sokken natuurlijk tegen in opstand.
Maar heeft ze niet gelijk?  Kijk het is natuurlijk jammer dat zij al jaren mee werkt aan regeringen die hun uiterste best doen om onze mooie cultuur de nek om te draaien. Mogelijk komt zij op haar dwalingen terug. Uiteindelijk biedt zelfs de NAM tegenwoordig zijn excuus aan dus waarom Schipper ook niet.  Maar net als Rutte en de NAM gaat ook Schippers natuurlijk vrolijk door met het verzieken van onze, door Schippers beter genoemde cultuur.  De VVD zit weer hoog te paard om ons rechtssysteem aan alle kanten aan te passen. (JdL) (lees verder)

Woning(bouw) voor ouderen en mindervaliden.

Almere heeft een bouwopgave, dat is reeds bekend. In hoeverre dit ook woningen betreft voor ouderen en mindervaliden is de vraag. Zij moeten het wat betreft huurwoningen richten op de woningen uit de bestaande woningvoorraad van de wooncorporaties. Al lange tijd wordt dit aanbod niet groter maar kleiner. Er komen steeds meer ouderen en mensen die een aangepaste woning nodig hebben. Het aanbod wordt, omdat er niet of nauwelijks nieuwbouw is, kleiner en kleiner waardoor de wachttijden oplopen.

Mensen die opzoek zijn naar koopwoningen komen er steeds meer in deze categorie. Er zijn ook steeds meer ouderen die nu reeds een koopwoning bezitten en door omstandigheden naar een aangepaste woning willen. Aanbod in deze woningen is beperkt en nieuwbouw staat niet op de agenda van projectontwikkelaars. Zij kunnen natuurlijk, mits gewenst, een ‘ouderen- en mindervalidenwijk’ opzetten maar mijn veronderstelling is dat de doelgroep graag geïntegreerd wil zijn in een gemengde wijk.

Enkele voorbeelden van levensbestendige wonen uit het verleden zijn Calypso,  Paladijn, en Woonmere maar komt er een vervolg en dan betaalbare oplossingen. (JanB / 9-9-'16)

3-9 - En dan tijd voor de Keek op de week want het was een apart weekje.

De eerste Politieke Markt na het zomer reces, ik moet toegeven het was even wennen maar ik voelde mij alsof ik jarig was.
Voor lag een beleidsplan voor het sociale domein. Ik moet toegeven er zitten veel verbeteringen in t.o.z van wat het beleid was. Al ruim voor het reces zijn er vele metingen geweest en ik moet zeggen dat ik veel van wat de raad en ook wij hebben ingebracht inhet plan is terechtgekomen.
Alleen de plek van de burger ontbrak in het geheel. De AP+OPA en de PvdA maakte daar een punt van en de wethouder volgde ons.
Al met al zegt het geheel ook iets van deze wethouder. (JdL) (lees verder)

28-8 - Onnodige uitgave belastinggeld?

Heeft u 1 Vandaag gezien. Wat een flop. Een hele uitzending om te laten zien dat er rijke ouderen zijn en dat de pensioenen heden beter zijn dan in het jaar kruik. Dat weten we al lang. Overigens, er zijn ook rijke jongeren. Er zijn er bij die als ze 30 jaar zijn al miljonair zijn.
Maar wat zegt dat allemaal. Als er rijke ouderen zijn is dat heel wat anders als dat de ouderen rijk zijn. Net als bij de jongeren. (JdL)(lees verder)

27-8 - En dan.... De Keek op de week want het was me het weekje wel.

Het was de week van de drie Musketiers. Je zou ook kunnen zeggen, de week van rechts Nederland. Een grappig media gevecht tussen Blondie, Naiefje en Jokkebrokje. Blondie richt zich op gewone mensen en dus was zijn verkiezingsprogramma te vinden op één A4. Op zich niet gek want wie leest er nu een verkiezingsprogramma. Dat is alleen voor hobbyisten. Hij kwam met een simpel en herkenbaar programma waar je achter kan gaan staan of niet.
Hoe anders was dat bij Naiefje. Ongeveer 150 bladzijden met allemaal tegenstrijdigheden en ingesloten excuses. Als je het leest dan kan je maar één conclusie trekken. De afgelopen 4 jaar heeft D66 alles verkeerd gedaan en moet worden teruggedraaid. Waar zou de angel zitten? (JdL)(lees verder)

En dan, de Keek op afgelopen week want het was me het weekje wel weer.

Pensioen5587Eerst maar over de rekenregel voor de pensioenen. Na veel uitzoekwerk denk ik dat ik het door heb. Stel, u moet de komende jaren nog € 50.000 betalen aan uw hypotheek. Maar u heeft heden € 5.000,- op de bank.
Dan is uw ratio 10%. De toekomst wordt afgezet op het heden. Stel, het ABP heeft 300 miljard in kas en heeft in 350 miljard verplichtingen naar de toekomst dan is de ratio dus 300/350 en dus negatief. (JdL)(lees verder)

 

 

En dan weer de Keek op de week maar het was een rustig weekje. Dat wel.

GermaanseRaadsvergadering5643Ik had een rustige week en dat beviel niet helemaal. Als raadslid ben je behoorlijk druk, maar nu even niet. Dat gaf mij mooi even de gelegenheid om eens vooruit te denken. Over een paar weken komt de begroting 2017 naar de raad. Wat zou daar allemaal in staan? Ik verwacht niet veel bijzonders. Het enige wat mij zal boeien is hoe de begroting sluitend is gemaakt. In de voorgaande jaren deed financiën dat door in onze spaarpot te grabbelen.
En dit jaar? In het eerste half jaar werd geleidelijk zichtbaar dat we over 2016 een tekort aan het opbouwen zijn. Ergens zal er toch een correctie moeten komen.  (lees verder)

 

(alle edities 'Keek op de week' zijn te vinden onder Opinie)

APOPA 1